Private collecties

  Naast de openbare opdrachten worden in het atelier ook restauraties uitgevoerd voor particuliere opdrachtgevers, ook voor bedrijfscollecties.

  Nafta

  De Russische oliemaatschappij had tot 2004 haar Belgische zetel op de Italiëlei te Antwerpen,naar aanleiding van hun verhuis naar een nieuw directiekantoor aan deVan Putlei kreeg het atelier de opdracht een 8-tal 18°-eeuwse schilderijen te restaureren.

  Red Star Line

  Het opvallend merkteken van de gekende rederij kwam pas goed duidelijk tijdens de reiniging van dit toch eerder slecht bewaarde havenzicht van Antwerpen. Ontdaan van het vele lapwerk en slordige overschilderingen kwam de prachtige schildertechniek van H.Seghers aan de oppervlakte, zijn zin voor detaillering van schepen, technieken en tuigage maakt van het schilderij een betrouwbare getuigenis van de scheepvaart in 1883.

  Schleiper

  Sinds het begin van de vestiging (1986) van het gekend lijstenbedrijf en kunsthandel in Gent is er ononderbroken samenwerking gebleven met ons Atelier Bart Verbeke . Zo kregen we o.m. talloze werken van de Latemse School te reinigen of te herstellen

  Private opdrachten

  Verscheidene verzekeringsexperts werken met ons samen, o.m. voor brand of roetschades. Restauratie hoeft niet altijd grote ingrepen, het opfrissen, of afname van vergeelde vernissen kan een schilderij al heel wat opwaarderen zonder verdere ingrepen te hoeven. Kunstwerken die jarenlang onder patina van oppervlaktevuil, rookneerslag, of vergeelde vernis verborgen bleven, krijgen veelal na een kleine ingreep hun originele uitstraling terug. Met historische herwaardering en financiêle meerwaarde als gevolg.