Kerken

  Atelier Bart Verbeke kreeg in 1984 de eerste opdracht in de Genste St.Baafskathedraal, waar sindsdien talloze kunstwerken werden gerestaureerd. Ondermeer, alle obiits, de panelen van de GuldenVlieskapittels, de Bisschopsportretten, schilderijen van Justus Van Gent, Otto Venius, De Craeyer, Lucas de Heere, enz.. werden aan Atelier Bart Verbeke toevertrouwd.

  Grisailles koor

  Naar aanleiding van dringende stabiliteitswerken aan de bovenbouw van het Hoogkoor, werden om de 13 grisailles van Pieter Norbert Van Reyschoot weggehaald om te worden gerestaureerd, dit project liep van 2007 tot Pasen 2010.

  Gulden Vlies

  Samen met de grisailles werden ook de wapenschilden van de Ridders van het Gulden Vlies (Kapittel van 1445) neergehaald uit het triforium. Deze kregen een grondig nazicht en conservatiebehandeling vooraleer te worden getransporteerd naar Valencia. Waar ze het pronkstuk waren van een tentoonstelling over de Gulden Vlies ridders in Europa. (maart 2007)

  Kask, Montald

  Apollo en de muzen aan de Parnassus, geschilderd door Constant Montald in 1898. Als voorstudie, olie op doek van 9 x 4 m, van het timpaan op de gevel van het NT Gent. Dit historisch schilderij hing vele jaren in het Gentse Academie en wordt nu mee n.a.v. de verhuis van de HoGent gerestaureerd, vooraleer over te brengen naar de Bijlokecampus.

  Hotel D’haene -Steenhuyse

  In dit rijk versierde 18° eeuwse Gentse stadpaleis heeft ons atelier ruim 90 % van de schilderijen gerestaureerd. In de salons en eetkamer, grote decoratieve taferelen, ook alle sopraporte, polychroom schilderijen als grisailles. Zoals deze uit de Balzaal”Salle à l’Italienne’.
  Nu leggen we de laatste hand aan de reeks op de verdieping, voorstellend: De kunsten: beeldhouw-, schilder-, bouw- en muziek. En medaillons met de levensloop van de vrouw.

  Miat

  Sinds 2000 kreeg het Atelier Bart Verbeke verscheidene opdrachten in het Miat, grote schilderijen gemaakt voor de wereldtentoonstelling van 1913 waren sinds die tijd opgerold en moesten nu dringend in ere hersteld. Een deel daarvan kwam het Atelier Bart Verbeke toe, onder meer het topstuk, een ahw geschilderde affiche; als aankondiging van de grote Wereldtentoonstelling in het vroegere Zuidstation opgehangen. Een schilderij van 8 x 4 m geschilderd door Cornelis. De grote uit-daging was het uitvlakken van vervormingen in het doek door het jaren slorig opbergen.