Creaties in opdracht

  Het gebeurt dat kunstwerken of decors onherstelbaar beschadigd zijn en kopiëren de enige oplossing biedt tot een vervolledigen van een totaalconcept.

  Zo werd een deel van de Kruisweg in de kapel van de ‘Broeders van Liefde’ in de Stropstraat te Gent herschilderd naar fotomateriaal en stijlanalyse van de resterende stukken na brandaanslag.

  Ook de 12 grote decorarieve schilderijen in ‘het Feestpaleis’ te Beervelde, werden na de brand van februari 2001 volledig nieuw geschilderd zodat de sfeer van weleer kon worden geëvoceerd, van belang voor het ‘beschermde’ unieke pand.

  In mei 2010 riep een collega in de VS onze hulp in voor het kopiëren van een plafondschilderij van de Centennial Hall in Albany, NY.
  Door vochtinsijpeling was het schilderij op doek zo verzwakt, beschimmeld en rot dat herschilderen de enige optie was.

  Obiits: Uit de ervaring bij restauraties van rouwblazoenen en wapenschilden van Gulden Vlies ridders in de Gentse Sint-Baafskathedraal leerden we ook nieuwe rouwblazoenen en familiewapens schilderen. Zo maakten we de Obiits van Monseigneur De Kesel, Van Peteghem, De Hovre en Obiits van Jan Briers en andere..

  Bij Volvo Cars in Gent werd de geschiedenis van de alle modellen sinds ontstaan de vestiging op een band geschilderd, bij ieder nieuw model wordt de reeks aangevuld.