Schilderijen

  Sinds de oprichting van het Atelier Bart Verbeke in 1981, werden talloze opdrachten voor restauraties in beschermde monumenten en restauraties van private collecties uitgevoerd.

  De kennis van de historische materialen en technieken en deskundig onderzoek helpt de ervaren restaurateur een correcte diagnose te stellen waardoor op correcte wijze een ingreep of behandeling kan worden aangevat.

  Ervaring mits de vele restauraties aan belangrijke kunstwerken, oa; J.Breughel, A.Brouwer, D.Teniers, F. Francken, Snyders, Emile Claus, Magritte, Saverys tot hedendaagse kunstenaars als G. Vanden branden, Alezinsky, Corneille, Bilquin, O.Landuyt, Vlerick enz.

  Jarenlang ervaring met vele restauraties aan 17° , 18° en 19° eeuwse kerkschilderijen, Otto Venius, Lucas de Heere, Th. Van Thulden, G. De Craeyer, P.N.Van Reyschoot, enz.

  Ervaring en vakmanschap met aanvullend de artistieke vaardigheden maken ons atelier uniek.

  View the embedded image gallery online at:
  https://www.atelier-bartverbeke.be/atelier#sigProIdfbba960ee4

  Beelden

  Ervaring met de vele problematieken tot behoud en herstel van houten dragers, panelen, polychrome schildering op verscheidene dragers leerden ons ook beelden te restaureren.

  Ervaring met houten beelden van de 11° tot de 20° eeuw. Belangrijke collectioneurs en antiekhandelaars vertrouwen ons hun waardevolle stukken toe.

  Creaties

  De combinatie met artistieke basisvorming, gediplomeerd restaurateur en de vele ervaring met de vele materialen en stijlen biedt de mogelijk om ook nieuwe creaties uit te voeren.

  Zoals Obiits, rouwblazoenen: verscheidene werden besteld door oa het Bisdom Gent, rouwblazoenen van de recente gestorven bisschoppen, en voor Jan Briers senior. Verscheidene opdrachten van adellijke families, ook nieuwe titels volgden.

  Trompe l’oeil -schilderingen worden ook regelmatig besteld, opdrachten in situ die mits de vele mogelijke technieken en stijlen onbeperkte mogelijkheden bieden.

  Oefening baart kunst

  Tekenen en schilderen naar model is een middel om techniek, materialen en vaardigheden te onderhouden.